Kunstwerken icon

Kunstwerken

365 dagen per jaar inzicht in de werking van het spoor rondom kunstwerken door nauwkeurige metingen. Monitor tot op 0.2 millimeter nauwkeurig de verticale verplaatsing rondom kunstwerken of de beweging van het kunstwerk. Meet daarnaast de actuele temperatuur van de spoorstaaf en laat onderhoud je niet verrassen. 

Data gedreven onderhoud.

Temperatuur.

Een spoorbrug over een andere spoorweg, een verkeersweg of een waterweg: de kunstwerken in het Nederlandse spoornetwerk brengen de nodige uitdagingen met zich mee. De verschillende ondergronden, hoogtes en trillingen in combinatie met het enorme gewicht van een trein kan invering en op termijn slijtage veroorzaken.  

Onze sensoren controleren de beweging die ontstaat bij de belasting van kunstwerken en geven jou een compleet en actueel inzicht in de conditie van deze essentiële objecten. Een schat aan informatie, door speciaal ontwikkelde algoritmes in combinatie met een datamanagementsysteem.  

LEES MEER

Toekomstbestendig spoor.

Integreerbaar in jouw workflow.

Het Nederlandse spoornetwerk bestaat naast sporen en wissels uit kunstwerken, zoals bruggen, tunnels en viaducten. En dat brengt uitdagingen met zich mee. Wij monitoren en analyseren de beweging die bij de belasting van deze essentiële objecten ontstaat en zorgen voor een actueel inzicht.  

De staat van kunstwerken is 24/7 terug te vinden in ons gebruiksvriendelijke datamanagementsysteem. Met één klik weet je of onderhoud noodzakelijk is. Zo simpel kan datagedreven spooronderhoud zijn.  

Monitoring blinde vering rondom kunstwerken

Installatie in 5 minuten

Inzicht in tempertuurinvloed

Specs.
Voor de kenner.

Op en rondom kunstwerken kom je veel verschillende soorten sensoren van Rail 1435 tegen. Allemaal maken ze gebruik van het 5G NB-IoT netwerk. Afhankelijk van het vraagstuk geven we inzicht in de temperatuur, beweging of juist de verplaatsing van het kunstwerk. Periodiek of juist onder belasting van een trein.

Live Spoordata

Slim spooronderhoud

Onze missie? Spooronderhoud vooruitbrengen. Het kan tenslotte slimmer. Aan de hand van data bieden we inzicht in de staat van jouw spoor. Onze sensoren optimaliseren spooronderhoud en verlengen de levensduur van het spoor.

LEES MEER

Ook meer inzicht?

Start vandaag nog.

BOEK EEN DEMO
Of bel +31 343 743400