Compensatie- las en inrichtingen

Onze nauwkeurige metingen geven je 365 dagen per jaar inzicht in de werking van de compensatielas en -inrichtingen. Monitor de uitzetting en inkrimping van het spoor tot op een halve millimeter nauwkeurig en meet de actuele temperatuur van de spoorstaaf. Laat onderhoud je niet verrassen.

Data gedreven onderhoud.

Lineaire
beweging.

Temperatuurwisselingen zorgen voor de uitzetting en inkrimping van spoorstaven en/of bruggen. Een compensatielas vangt dit op. Bij kleine verschillen wordt gebruik gemaakt van een tussenruimte. Grotere lengtewisselingen in de spoorstaven, bijvoorbeeld bij een stalen brug, vragen om een compensatieinrichting.  

Onze sensoren meten niet alleen de werking in lengterichting, maar geven ook inzicht in de actuele blinde vering en temperatuur. Kortom: ze bieden je alle data om de werking te monitoren, onderhoud te voorspellen en de compensatielas in optimale conditie te houden. Ook bij extreme hitte of kou.  

LEES MEER

Toekomstbestendig spoor.

Integreerbaar in jouw workflow.

Door grote temperatuurverschillen kunnen spoorstaven en wissels uitzetten en inkrimpen. Gevolg? Schade aan het spoor. Met onze complete en actuele temperatuurmetingen neem je op tijd de juiste maatregelen.

Spooronderhoud kan slimmer. Onze slimme sensoren laten op het juiste moment de conditie van jouw spoor zien. Zo plan je alleen onderhoud wanneer het spoor daarom vraagt en bespaar je tijd en geld. Win-win.

tot wel 0,5mm nauwkeurig

Instalatie in 5 minuten

Compleet en actueel temperatuurbeeld van het spoor

Specs.
Voor de kenner.

Voor de monitoring van compensatielassen en -inrichtingen meten we de beweging tot wel 0.5 mm nauwkeurig, elk kwartier. Net als de spoorstaaftemperatuur. Door het meten van de blinde vering zijn we slagwerking voor en blijft de compensatielas in optimale conditie. 

Live Spoordata

Slim spooronderhoud

Onze missie? Spooronderhoud vooruitbrengen. Het kan tenslotte slimmer. Aan de hand van data bieden we inzicht in de staat van jouw spoor. Onze sensoren optimaliseren spooronderhoud en verlengen de levensduur van het spoor.

LEES MEER

Ook meer inzicht?

Start vandaag nog.

BOEK EEN DEMO
Of bel +31 343 743400