Wissels en puntstukken.

Wissels en puntstukken vormen een essentieel onderdeel van het dichte Nederlandse spoornetwerk. Met de oplossingen van Rail 1435 zijn deze storingsgevoelige onderdelen in goede handen. We brengen je 24/7 op de hoogte van de staat van de wissels. Je weet daardoor precies wanneer onderhoud nodig is en bent storingen één stap voor.

Data gedreven onderhoud.

Grote impact.

Wissels en puntstukken zijn een van de gevoeligste plekken van de treininfrastructuur. Het onderbreken van de spoorrail maakt het gevoelig voor ontsporingen en storingen. De treinwielen zakken vaak in na het wegvallen van de rails en maken contact met het puntstuk, wat de kans op slijtage vergroot. Met andere woorden: de impact op het puntstuk is enorm.  

Een goed monitoringssysteem is daarbij essentieel. Onze speciaal ontwikkelde algoritmes, in combinatie met een datamanagementsysteem, maken de staat van het spoor 24/7 inzichtelijk. Tot in de details. Hoe? Door de impact op het puntstuk continu te monitoren en tijdig te bepalen wanneer onderhoud nodig is.  

LEES MEER

Toekomstbestendig spoor.

Integreerbaar in jouw workflow.

Wissels en puntstukken spelen een belangrijke rol in het Nederlandse spoornetwerk, maar zijn storingsgevoelig. Het nauwkeurig monitoren van deze onderdelen is van groot belang om de kans op storingen te verkleinen.

Onze sensoren geven 24/7 en honderden keren per dag de actuele status van het spoor door, zodat je monteurs alleen op het juiste moment inzet. Voorkom ingrijpend onderhoud, nu en in de toekomst. Gebruik ons eenvoudige systeem of laat de data doorsturen naar jouw eigen platform.

Inzicht in puntstuk slijtage

Installatie in 5 minuten

realtime inzicht

Specs.
Voor de kenner.

Het puntstuk in de wissel wordt blootgesteld aan extreem hoge impactwaardes, van soms wel meer dan 300G. Op basis van deze impact meten we de slijtage van het puntstuk bij elke treinpassage. Daarbij spelen ook de treinsnelheid en blinde vering een rol.  

Op basis van deze impact kunnen we de slijtage van het puntstuk afleiden. Dat doen we bij elke treinpassage. Ook de treinsnelheid en blinde vering spelen daarbij een rol. Impact boven de 300G duidt juist weer op liggingsproblematiek. Zorg daarom voor het juiste onderhoud op het juiste moment. 

Live Spoordata

Slim spooronderhoud

Onze missie? Spooronderhoud vooruitbrengen. Het kan tenslotte slimmer. Aan de hand van data bieden we inzicht in de staat van jouw spoor. Onze sensoren optimaliseren spooronderhoud en verlengen de levensduur van het spoor.

LEES MEER

Ook meer inzicht?

Start vandaag nog.

BOEK EEN DEMO
Of bel +31 343 743400