Overgangzones

Overgangszones kunnen op kritische plekken voor verhoogde slijtage zorgen, tenzij tijdig en juist onderhouden. Wat denk je van ES-lassen op de rand van een brug? Rail 1435 beschikt over een unieke sensor die bij een treinpassage de verticale verplaatsing van de spoorstaaf meet. Dit voorkomt verhoogde slijtage en storingen, zoals een spoorstaafbreuk.

Data gedreven onderhoud.

Blinde
vering

Op overgangszones zetten wij onze sensor in om de verticale verplaatsing in het spoor te meten. De sensor heeft een nauwkeurigheid tot wel 0.2 mm.   

Door gebruik te maken van speciaal ontwikkelde algoritmes in combinatie met een datamanagementsysteem krijgen we 24/7 een gedetailleerd inzicht in de staat van het spoor. Dat doen we met een draadloze sensor die blinde vering meet en de analyse verzendt. Geen data-analyses meer, maar gewoon simpel inzicht. 

LEES MEER

Toekomstbestendig spoor.

Integreerbaar in jouw workflow.

Het meten van de verticale verplaatsing van de spoorstaaf bij elke treinpassage, voorkomt schade. Door een toename van treinen op het spoor is effectief spooronderhoud belangrijker dan ooit. Met datagedreven onderhoud ben je slijtage op kritische plekken altijd één stap voor.  

Of onderhoud slimmer kan? Jazeker. Onze sensoren laten op het juiste moment de conditie van jouw spoor zien. Zo plan je alleen onderhoud wanneer het spoor daarom vraagt en bespaar je tijd en geld. Win-win.

Verticale verplaatsing // blinde vering

Installatie binnen 5 minuten

Tot wel 0.2mm nauwkeurig

Specs.
Voor de kenner.

De BS1000 sensor maakt gebruik van NB-IoT (5G). Deze slimme sensor voert wel 2000 metingen uit bij elke treinpassage. Door het slimme algoritme worden data direct geanalyseerd en verzonden. Verdere analyses zijn niet nodig. Deze sensor kan tot wel 5 jaar autonoom werken, nauwkeurig tot op 0.2 mm. 

Live Spoordata.

Slim spooronderhoud.

Onze missie? Spooronderhoud vooruitbrengen. Het kan tenslotte slimmer. Aan de hand van data bieden we inzicht in de staat van jouw spoor. Onze sensoren optimaliseren spooronderhoud en verlengen de levensduur van het spoor. Wij zorgen voor de data, jij voor het juiste onderhoud. 

LEES MEER

Ook meer inzicht?

Start vandaag nog.

BOEK EEN DEMO
Of bel +31 343 743400