ES-lassen

Nederland telt duizenden ES-lassen. Ze spelen een cruciale rol in de veiligheid van het spoornet, maar zijn helaas gevoelig voor slijtage en storingen. Met de oplossingen van Rail 1435 ben je dat voor. Onze data brengen je voortdurend op de hoogte van de conditie van ES-lassen. Resultaat?
Slimmer onderhoud, minder storingen.

Data gedreven onderhoud.

ES-lassen.

Elektrische scheidingslassen (ES-las) worden ingezet om specifieke secties van het spoor elektrisch van elkaar te isoleren. Daardoor kan het beveiligingssysteem de aanwezigheid van een trein in die betreffende sectie detecteren. Dit belangrijke onderdeel vraagt om betrouwbare data. Daarom monitoren we de staat van ES-lassen door de blinde vering en spoorstaafkwaliteit realtime te meten.

Speciaal ontwikkelde algoritmes, in combinatie met een datamanagementsysteem, maken de staat van het spoor 24/7 inzichtelijk. Tot in de details. Hoe? Door een draadloze sensor te plaatsen die de elektrische scheidingslas meet en de analyse verzendt. 

LEES MEER

Toekomstbestendig spoor.

Integreerbaar in jouw workflow.

ES-lassen spelen een belangrijke rol in de veiligheid van het spoornet. Dat vraagt om continue monitoring en betrouwbare data. Wij meten de staat van de ES-lassen, zodat storingen in de toekomst worden voorkomen. Wel zo veilig.  

We brengen het spoor naar jouw desktop of meldkamer, jij schakelt op het juiste moment een monteur in. De data liever in je eigen systeem? Geen punt. We sturen onze geanalyseerde gegevens met gemak door naar elk platform.  

Verticale verplaatsing // blinde vering

Installatie in 5 minuten

Slagwerking direct inzichtelijk

Specs.
Voor de kenner.

Blinde vering bij ES-lassen zorgt voor interne schade in de las, met op termijn storingen tot gevolg. Daarom monitoren we deze continu. Door slijtage van de ES-las ontstaan oneffenheden in de spoorstaafkop. Elke treinpassage meten we de impact op de ES-las.

Live Spoordata.

Slim spooronderhoud.

Onze missie? Spooronderhoud vooruitbrengen. Het kan tenslotte slimmer. Aan de hand van data bieden we inzicht in de staat van jouw spoor. Onze sensoren optimaliseren spooronderhoud en verlengen de levensduur van het spoor.

LEES MEER

Ook meer inzicht?

Start vandaag nog.

BOEK EEN DEMO
Of bel +31 343 743400