Assets

Monitoring baanstabiliteit dassen onder het spoor

ProRail

Weer zorgen dassen voor problemen op het spoor. In samenwerking met ProRail hebben we sensoren geplaatst om de situatie nauwkeurig te monitoren. Dat doen we met sensoren en slimme algoritmes. Maar hoe werk dat nou eigenlijk?

Dassen zijn actieve gravers. Zó actief dat ze zelfs de spoorveiligheid in gevaar kunnen brengen. Dassenburchten onder de grond kunnen instorten. Daardoor verminderd de draagkracht onder de dwarsliggers en ontstaat er meer invering van het spoor. Door het continu meten van de invering (onder treinbelasting) van de dwarsligger zie je vroegtijdig zettingen van de ondergrond aankomen. In dit geval is de snelheid naar beneden gebracht. Waardoor de belasting op de onderbaan wordt gereduceerd en de invering afneemt.

Ons doel

Gewoon voorspelbaar spooronderhoud

Opgericht in 2015 zijn we de frisse denkers en doeners van het spoor. Ons hechte team barst van de nieuwe energie en inspirerende ideeën. Dat merk je direct als je met ons samenwerkt. Onze specialisten zijn stuk voor stuk innovatief en datagedreven. Noem het eigentijds, zelf spreken we liever van gezond eigenwijs. Ons team heeft als doel om de spoorinfrastructuur te digitaliseren, om zo het spooronderhoud te verduurzamen. Met onze producten kunnen we het spoor efficiënter onderhouden, kosten reduceren en onderhoud voorspelbaar maken. Geen vertragingen meer, maar gewoon van A naar B!

Would you like more insight too?

Get started today!

BOOK A DEMO
or call +31 343 743400

Successes from the field.

MORE PROJECTS