Rail 1435 Achtergrond
Smart Asset Monitoring met IoT
SAM geeft compleet inzicht
in de staat van jouw spoor

Beter, sneller en efficiënter onderhoud van het spoor. Daarvoor zorgt Rail 1435 met Smart Asset Monitoring. Oftewel SAM. SAM levert jou een schat aan data op. Data die het spooronderhoud optimaliseert. En de levensduur van het spoor verlengt. SAM zet jou op het juiste spoor bij het voorspellen van onderhoud. Rail 1435, jouw data gedreven en innovatieve partner van het spoor.

Wat doet SAM?

SAM verbindt verschillende sensoren, gegevensbronnen en geo-informatie.

SAM maakt alles volledig inzichtelijk voor jou. Kort door de bocht gezegd, doet hij dat door het spoor rechtstreeks naar jouw desktop, tablet of smartphone te brengen. Verwerkte gegevens en resultaten schotelt SAM gebruiksvriendelijk aan jou voor.
In een oogopslag krijg jij van hem input voor je eigen assetmanagementsystemen.

Eigen sensoren

SAM kan niet aan het werk zonder juiste input, de meetgegevens. Daarom maken wij al onze sensoren zelf. Interessant?

Wat levert SAM op?
Maak het spoor toekomstbestendig
én verlaag onderhoudskosten

Er zijn steeds meer treinen op het spoor. Spooronderhoud wordt daardoor alsmaar belangrijker. Met effectief spooronderhoud voorkom je storingen. En dat is waarbij SAM om de hoek komt kijken. Doordat hij jou een compleet inzicht geeft van de staat van het spoor, kun jij tijdig en juist onderhoud plannen. Reactief onderhoud behoort tot het verleden, lagere operationele onderhoudskosten zijn jouw toekomst. Benieuwd naar SAM in de praktijk? Bekijk hieronder 6 voorbeelden die Rail 1435 met SAM meet, registreert en analyseert.

Rail 1435 IoT Sensor BS1000
Rail 1435 Icoon Blindevering

Blinde vering

Bij overgangen in spoorconstructies of bij kunstwerken ontstaat vaak ruimte onder de dwarsliggers. Deze holle ruimte leidt tot ‘slaan’ van de dwarsliggers. Samen met de BS1000 IoT sensor brengt SAM deze zogenaamde blinde vering volledig in beeld en voorkom jij mogelijke schade.

Rail 1435 Iot Sensor KW1000
Rail 1435 Icoon Compensatielas

Compensatieinrichting

Compensatieinrichtingen passen we toe bij bruggen en kunstwerken. SAM monitort niet alleen de werking in lengterichting, maar kan ook inzicht geven in actuele blinde vering of temperatuur. Zo kun jij ook tijdens extreme warme dagen de werking monitoren en onderhoud voorspellen. 

Rail 1435 Iot Sensor KW1000
Rail 1435 Icoon Compensatielas

Compensatielas

Aangebrachte lassen in de spoorstaaf zijn zo gemaakt dat grote uitzettingen van spoorstaafeinden hiermee worden opgevangen. SAM monitort deze lassen en de verschillen in de spoorstaven tot wel 120 mm. Hij laat jou op tijd het noodzakelijk onderhoud zien.

Rail 1435 Achtergrond
R1435 Icoon Scheurvorming

Scheurvorming

Scheurvorming bij kunstwerken of betonnen constructies treedt vooral op bij beweging onder belasting of werkzaamheden in de omgeving. SAM monitort deze beweging volledig. Hij maakt de werking van de scheur inzichtelijk op het door jouw gewenste tijdsinterval. Tijdig ingrijpen is hierdoor eenvoudig.

Rail 1435 Achtergrond
R1435 Icoon Kunstwerken

Kunstwerken

Het spoornetwerk bestaat naast sporen en wissels uit kunstwerken; duikers, overwegen, bruggen, tunnels en viaducten. SAM monitort en analyseert voor jou de beweging die bij belasting van de verschillende kunstwerken ontstaan en zorgt daarmee voor een actueel inzicht in de status van deze essentiële objecten.

Rail 1435 Achtergrond
R1435 Icoon Temperatuur

Temperatuur

Het spoornetwerk is ontworpen voor het klimaat in Nederland. Grote verschillen in temperatuur zorgen voor schade aan het spoor door uitzetting van spoorstaven of wissels. SAM geeft jou een compleet en actueel temperatuur beeld van het spoor, zodat jij op tijd de juiste maatregelen kan nemen.
 

Rail Motion Tracker:
Tot op de millimeter nauwkeurig

“De Rail Motion Tracker zetten wij in voor het meten van verplaatsingen op en rond het spoor”, zegt Pascal van der Zwalm van Rail 1435. “Dankzij deze exacte meting lukt dat met een nauwkeurigheid tot wel 0,1 millimeter. Via slimme software krijg jij tot in detail inzicht in de spoorbeweging onder belasting. Elke beweging wordt met een geavanceerde pixel-analyse vastgelegd. Op veilige afstand van het spoor meten, registreren en analyseren we samen met jou.” 

Wat doet Rail 1435 nog meer?
Advies en engineering
van railinfra projecten

Naast exacte metingen met SAM en de Rail Motion Tracker (RMT) doen we nog meer. Ook met nauwkeurige verificatie en validatie via GPS, het Switch Positioning System (SPS) en een Clean Power Supply (CPS) staan we voor je klaar. Wat jouw spoorprobleem ook is, we zorgen altijd voor een passende oplossing. We zijn gespecialiseerd in advies, ontwerp en ondersteuning van kleine tot grote uitvoeringsprojecten. Met gezond verstand en een bak kennis lossen we elke technische uitdaging van jou op.

Rail 1435 Projecten Ombouw Amstelveenlijn
R1435 Icoon Meten

Bouwcombinatie VITAL

Ombouw Amstelveenlijn

Rail 1435 Projecten Robuust spoor realisatie
R1435 Icoon Bouwhelm

BAM Infraconsult

Robuust spoor realisatie

Bekijken
Rail 1435 Projecten U-Centraal 01
R1435 Icoon Tekening

BAM Rail en VolkerRail

U-centRaal

Rail 1435, brengt je op het goede spoor
Ontwikkelen, onderhouden en digitaliseren van jouw spoorlijn

Rail 1435 is een onafhankelijk adviesbureau in de railinfra. Opgericht in 2015 zijn we de frisse denkers en doeners van het spoor. Ons hechte team barst van de nieuwe energie en inspirerende ideeën. Dat merk je direct als je met ons samenwerkt. Onze specialisten zijn stuk voor stuk innovatief en datagedreven. Noem het eigentijds, zelf spreken we liever van gezond eigenwijs. In Nederland zijn we al goed voor…

R1435 Icoon Spoor
7.021

Kilometer spoor

Met 404 stations

R1435 Icoon Slagbomen
2.589

Overwegen

Met 6.392 slagbomen

Rail 1435 Icoon SPS
7.071

Wissels

Met 12.036 seinen

R1435 Icoon Bruggen
1.236

Bruggen en viaducten

Met 56 beweegbare kunstwerken

Rail 1435 Achtergrond
Rail 1435

Wat betekend 1435 millimeter?
De spoorwijdte in Nederland én
onze nauwkeurigheid in railinfra

Meld je aan voor updates

Benieuwd naar onze laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en actuele projecten? Vul je gegevens in en krijg updates van Rail 1435.

Op het goede spoor

Rail 1435 B.V.
Amersfoortseweg 38
3951 LC Maarn
Nederland

+31 343 743400
info@rail1435.nl

© Rail 1435  |  Cookieverklaring |  Cookievoorkeuren |  Privacyverklaring | Onze toppers staan altijd voor je klaar. Overal!